Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dobos szelet.

2012.05.24

 

Immár harmadik éve ismerem azt az ifjú hölgyet, aki kedvéért minden évben amikor eljön Magyarországra a nagyszüleihez, elkészítem a Dobostortát, vagy Dobos szeletet. Most sem volt ez másképp. De most még két barátnőt is hozott magával, akiknek szintén nagyon ízlett ez a finom sütemény.

 

dobos-szelet-003.jpg


 

Dobostorta


 

Tészta: 120 g kristálycukor

150 g liszt

6 db tojás


 

A 6 tojásból, kristálycukorból, lisztből készített piskóta felvertet zsírpapírral bélelt sütőlemezen, vagy tepsin, vékony kerek lapokra kenjük és 6 lapot sütünk belőle.

Ha tepsiben készítjük lehet az egész tepsi nagyságában meg kenni, majd ha kisült és meg hűlt, háromfelé vágni. Így két tepsiben elkészíthetjük a tésztát.


 

Dobos krém:350 g vaj

300 g szitált porcukor,

70 g kakaópor

3 db tojássárgája


 

A porcukrot a tojások sárgájával szemcsementesre keverjük, majd a kakaóval, és a vajjal habos krémmé keverjük. Ne sajnáljuk az időt erre a műveletre, hisz ez a lényege sz egésznek. Ez a krém a lelke a dobos tortának.:-)


 

A kisült lapokat ezzel a finom krémmel kenjük meg, majd hűtőszekrénybe tesszük. Ha az utolsó lap is rá kerül, kevés krémmel az oldalait is bekenjük krémmel.

Az utolsó lapra 100-200g mokkacukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk, és vékonyan vajazott élű késsel a kívánt szelet mennyiségre vágjuk.


 

Jó étvágyat hozzá.

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.